söndag 30 september 2007

Köp på Bidster!

Matsalsloungen
Mannens kontor
Juvelgaraget
Familjens kök
Exfruns gemak
Bad och lakan
Alla bilder privata
Casa Cor är inne på sluttampen - utställningen är öppen t.o.m 14/10. Alla möbler och föremål auktioneras ut via bidster så lägg ett bud - kanske blir du den lycklige ägaren till ett nytt lyxigt föremål! Delar av intäkterna går till Childhood Foundation så du gör dessutom en god gärning!

torsdag 27 september 2007

Ha en skön helg! / Have a nice week-end!

Foto Pottery Barn

Brasilianska läsrummet av Patricia Martinez


Bilder privata
Inga planer för helgen? Besök Casa Cor! Här ett smakprov från det brasilianska läsrummet. Det kommer definitivt ge dig en kick och massor av inspiration!
No plans for the week-end? Pay a visit to Casa Cor! Here is a glimpse from the brasilian reading room.

onsdag 26 september 2007

Holistiska ljusrummet


Alla bilder privata

Nu när vi går mot mörkare tider inser man hur mycket ljuset påverkar oss - det är svårare att komma upp på morgonen och många av oss svenskar påverkas också i humöret. Man längtar redan till nästa vår, trots att den mörkaste perioden inte ens har börjat... Ljusarkitekterna Catharina Stenfors och Anna Bergström fick priviligiet att inreda det "Holistiska ljusrummet" på Casa Cor. De har båda studerat ljusdesign på Ljushögskolan i Jönköping och driver sedan ett par år tillbaka företaget BergströmStenfors Ljusarkitekter tillsammans. Här följer deras intressanta tankar om hur ljus påverkar oss och om vikten av ett bra ljussatt hem.

Ni har inrett ljusrummet på Casa Cor - hur viktig är ljussättningen i ett rum?
Allt vi ser är reflekterat ljus. Utan att ta hänsyn till hur man ljussätter ett rum kan man inte ge interiören liv. Med ljus kan vi modellera rummet och ändra dess karaktär. Vi kan framhäva arkitekturen och lyfta inredningen, men också dölja sånt som vi inte vill se. Ljusets samspel med rumsytor, textilier, färger och former ger rummet atmosfär. Men bra ljussättning av rum är framför allt viktigt för att vi ska må bra. Vi nordbor är speciellt lättpåverkade av ljusets skiftningar i och med att vi lever med årstidsväxlingarna som styr våra liv. Ändå väljer vi att sätta oss i kontor med monoton lysrörsbelysning på dagarna och kommer hem till rum med armaturer och liten möjlighet till variation. För att kunna planera ljus för människan utgår vi från hur vårt seende fungerar. Med ljuset kan man styra vart vi går, vad vi ser och hur vi mår. I vårt rum på Casa Cor har vi valt att programmera in tre olika ljussättningar för att visa hur mycket ljuset kan påverka hur rummet upplevs och hur vi känner oss. Besökarna kan själva välja ljus beroende på sinnesstämningen de är ute efter; uppvaknande, stimulans eller avslappning. Casa Cor har varit en fantastisk plats för att kunna visa en bredare publik vad ljus betyder för oss människor.

tisdag 25 september 2007

IndoriAlla bilder privata
Jag fick en pratstund med Katarina van Brabandt som tillsammans med Eric van Brabandt har inrett vardagsrummet i Casa Cor-utställningen. Casa Cor var helt okänt för henne när hon blev tillfrågad om att vara med i projektet men hon ångrar inte att hon gav sig in i det - erfarenheten hon gjort har bara varit givande.
Vad har du/ni för bakgrund?
Jag och Eric har jobbat inom modebranschen tidigare. Ett brinnande intresse för färg, form och vackra saker har varit viktiga delar i våra liv så länge som jag kan minnas.
Var kommer namnet Indori från?
Namnet Indori kommer ifrån indoor+i - samt indorienten. Ett litet mixat namn för interiör.
Hur har arbetet kring Casa Cor gått till? Har du jobbat ensam eller i team?
Det är jag och Eric som har arbetat fram konceptet samt designat alla möbler och inredningen via vår butik Indori till Casacor rummet. Sedan har vi fått hjälp av Living Rooms för ljud- och bildlösningar.
Ni har inrett vardagsrummet - vad hade ni för grundtanke när ni skapade det? Och vad hade ni för budget?
Vår tanke och idé var att vi skulle skapa ett modernt, varmt och lyxigt vardagsrum med plats för många människor att umgås i. Vi har utgått ifrån krävande och världsvana människor som inte nöjer sej med vad som helst, därav bla den högteknologiska delen, lyxiga tv-,bild- och ljuslösningar. Några utvalda vackra möbler/pjäser som konst, tex den enormt vackra rotkonsollen som inte är speciellt praktisk men one piece of art - det är lyx.
Stora och många soffor som man kan ligga i…Det var viktigt att få in en skön atmosfär som man vill stanna länge i och det tycker jag att vi har uppnått.
Vi hade inte någon speciell budget men det fick inte kosta hur mycket som helst så vi har varit resonabla - det hade kunnat bli mycket dyrare…
Hur mycket tid hade ni på er att förbereda och inreda ert rum? Hade ni fria tyglar?
Vi har haft några veckor på oss från att vi blivit tilldelade vårt rum. Vi hade helt fria tyglar, bara att rummet skulle vara ett vardagsrum.
Vad tycker du är viktigt i ett vardagsrum rent generellt - hur skall atmosfären vara? Tror du på Feng Shui?
Ett vardagsrum är en sällskapsyta som man spenderar mycket av sin fria tid i. Allt är viktigt för att det ska bli en bra helhet. Möbler, materialval, konst, teknik, belysning. Det ska helst finnas dag och kvällsbelysning, det är viktigt att olika stämningar ska kunna infinna sig i ett hem -städbelysning, läsbelysning, tv-, mysbelysning, mingel- och middagsbelysning. Man kan uppnå mycket med olika typer av belysning. Möbler och färg samt materialval är ju givetvis en jätteviktig del beroende på vilken känsla man vill uppnå. Harmoni och balans är några av våra ledord som vi alltid strävar efter i våra inredningar. Inspirationen är jätteviktig och en hel del av det vi tycker är självklara grunder finns i Feng Shui.
Vilken målgrupp vill ni nå? Och har nya kunder hittat till er i och med denna utställning?
Vår målgrupp är ett ganska brett klientel eftersom vi arbetar och designar så enormt mycket olika produkter, men givetvis så är våra kunder väldigt medvetna och krävande. Nya kunder kommer att hitta till oss efter denna utställning vilket vi redan märkt av i vår butik Indori.
Vad tycker du om konceptet att blanda redan etablerade arkitekter och nya gelikar? Är detta en bra plattform att marknadsföra sig på?
Det är väl det ultimata att blanda redan etablerade med nya arkitekter och designers! Det ger en bredd samt ett spännande utbud så det borde locka till sej en ännu bredare publik. Dessutom gör det nog att det blir en roligare utställning. Det är en bra plattform att marknadsföra sej på om det finns en bred publik.
Och slutligen - vad tror du kan göras ännu bättre tills nästa år?
Jag tycker att det vore ännu mer intressant om det kunde vara ännu fler rum till en ännu mer krävande och excentrisk familj. Sedan hoppas jag att alla arkitekter och designers i framtiden kan få fler sponsorer så att utställningen kan hålla världsklass. Det är ju alltid väldigt trevligt när man känner att både mycket tid och mycket pengar har lagts ner på projektet, då väger det ändå tyngre! Man vill ju inte att det ska kännas som ett hembygge - en utställning som casacor ska inspirera och få människor att drömma!

måndag 24 september 2007

Brasiliansk design / Brazilian design


Bilder privata
För 21 år sedan startades designkonceptet Casa Cor i Brasilien av några personer som ville öka värderingen och förståelsen av inredningsarkitektens roll, samt skapa en informationskanal för allmänheten. Evenemanget blev och är en unik plattform för etablerade arkitekter/designers och helt nybakade gelikar. I år har utställningen nått Sverige och kommer att kunna upplevas här även kommande år - på nya platser och med nya kreatörer involverade. Vad som gjort just den brasilianska förlagan till en succé? Kanske deras förmåga att samla många människor kring ett tema - det visar ju inte minst karnevalen i Rio prov på. Några brasilianska designers har varit med och byggt upp den svenska utställningen, däribland Allesandro Jordao och Kiko Sobrino som inredde det "Tropiska solariet" - läs mer om dom här.

The unique design koncept Casa Cor was established in Brazil 21 years ago by a few people who wanted to increase the value and understanding of the interior designers roll, and to create a channel to inform the public about this. The event became, and is still today, a great platform for already established architects/designers, and completely new ones - rookies. The exhibition has now reached Sweden and is here to stay. It will transform different houses each year in Stockholm and new creative people will be involved. So what is that has made the brazilian concept so successful? Maybe their ability to gather lots of people around one theme which the Carneval in Rio is a great example of. Some brazilian designers have been involved in the swedish exhibition, among them Allesandro Jordao and Kiko Sobrino who designed the "Tropical Solarium" - you can read more about the duo here.
------------------------------------------------------------------
Casa Cor är öppet för allmänheten tisdag-söndag, 11-21 , fram till 14 oktober.

Casa Cor is open to the public tuesday-sunday, 11-21, until 14th October.

söndag 23 september 2007

Feng ShuiBilder från Akashany
Feng shui handlar om den osynliga energi som finns i all materia, och de vägar som denna energi tar, det handlar om att skapa rum med rätt balanserade energier. Feng Shui är en hel vetenskap men jag tror att det ligger ganska mycket i denna mycket gamla lära. Ett genomtänkt sovrum som inger lugn och harmoni ger bättre sömn och får man dessutom sova i dessa fantastiskt fina lakan borde inte något kunna störa nattens heliga timmar. Vill du veta mer om Feng Shui gå in här.

Feng Shui is all about the invisible energies that exist in all materia, and the different ways this energy takes. It's about creating a room with the energies in balance with each other. Feng Shui is a science on its own, and I believe a lot of what it teaches us. A well-designed bedroom makes you sleep better and, on top of that, if you get to sleep in these wonderful bedlinen, nothing should be able to disturb you! If you are interested in reading more about Feng Shui, press here.

Jag älskar dansk design / I love Danish design


Bilder från flickr
Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Wegner, Frederica Furniture, Verner Panthon - alla har de något gemesamt - en stilren design som gör att deras möbler passar in i ett hem vare sig stilen på lägenheten eller huset är strikt modern à la funkis eller klassiskt elegant à la sekelskifte. Att mixa och matcha stilar gör ett hem mer levande - dansk design tillför det vackra, klassiska, coola - även om det enda man har är en kobra telefon!

Arne Jaxobsen, Fritz Hansen, Wegner, Frederica Furniture, Verner Panthon - they all have something in common - a sober design that make their furniture fit into a home that is strictly modern à la funkis or classic and elegant à la 19th Century. To mix and match different styles makes a home more vivid - a piece of danish furniture makes it beautiful, classy and cool - even if it's just a Kobra telephone!

Vilka inredningsbloggar tycker du är bäst? / Which interior design blogs do you like the most?

Nu har du chansen att bli en av de tio bästa inredningsbloggarna! Gå till Home Rejuvenation och nominera dig själv eller en av dina favoritbloggar-vänner. Vinnaren presenteras i mitten av oktober!

Now you have the chance to become one of the ten best interior design blogs around. Tune into Home Rejuvenation and nominate yourself or one of your favorite blogging friends. The winner is presented in mid October!

lördag 22 september 2007

Casa Cor - Det Passionerade Hemmet

Alla bilder är privata
Biblioteket av arkitekterna Anna-Carin Sundberg, Eva-Lena Bahri och Björn Bahri
Holistiska ljusrummet av ljusarkitekterna Catharina Stenfors och Anna Bergström

Badrummet av arkitekterna Per Öberg, Sanna Lampainen och Peter Banks

Vardagsrummet av inredare/designers Eric Van Brabandt och Katarina Van Brabandt - Indori


Jag har fått ett superkul uppdrag! Jag kommer regelbundet att skriva om designutställningen Casa Cor - Det Passionerade Hemmet - tills dess att utställningen stänger den 14 oktober. Idag har jag spenderat några timmar i denna fantastiska utställning, som ju egentligen är ett hem för en fiktiv familj. Konceptet är brasiliansk och har genomförts i Brasilien med stor framgång i hela 21 år!! Casa Cor består av 35 rum och kök, alla olika och utformade av 60 designers och arkitekter, både svenska och brasilianska, designat för en familj med hela 13 (!) familjemedlemmar som består av flera generationer, en ex-fru, tonåringar, farfar, småbarn och några vänner.
Casa Cor är mer än bara ett hem - det är också en unik marknadsplats för de kreatörer som deltar i projektet och en fantastisk inspirationskälla för alla besökare. Hittills besöker ca 500 personer utställningen varje dag. Jag rekommenderar varmt alla som är det minsta intresserade av inredning och design att göra ett besök - ni kommer att gå därifrån fyllda med lust och massor av idéer!
Ovan ser ni några smakprov från utställningen och jag återkommer inom kort med mer information och dessutom med intervjuer med arkitekterna - so stay tuned!

Today I have spent a few hours at the designer exhibition Casa Cor - The passionate home. The reason for this is not only that I love design - it is also because I have been given the task to write about the exhibition until it ends on October 14th. Casa Cor is designed as a home for a fictional family with 13 (!) family members consisting of several generations, an ex-wife, teenagers, small children och some friends.
Casa Cor is more than just a home - it's also a unique opportunity for the creators and designers taking part in this project, and naturally it's also a spectacular source of inspiration for all the visitors. Up till today, 500 people visits the exhibition every day, and I can warmly recommend everyone who is the slightest interested in design to pay a visit - you will leave full of new ideas! Above you can see some images from the exhibition and I will be back with more soon and also with interviews with the architects - until then stay tuned!

fredag 21 september 2007

Trevlig helg!


Bild Pottery Barn
Njut av de härligt klara höstdagarna!
Enjoy the fantastic autumn days!

Woofy!

Det här är Woofy - hunden som aldrig behöver rastas eller tas ut på promenad! Gjord av plast och fin att titta på är den det senast i genren sladdgömma! Praktisk och kul finner man lätt en plats för den och uppgiften den har - att gömma sladdar - välkomnas väl i de flesta hem. Finns att köpa på Danskdesign

Please meet Woofy - the dog that you never have to take out for a walk! It's made of plastic and really nice to look at - and it hides all your wires in a nice way! Practical and fun, it's easy to find a place for it in each home - and I'm sure it's a welcome assett in most homes

Plan EttBesökte den otroligt fina inredningsaffären Plan Ett idag. Tyckte att ovan hylla från d'imension verkade så smart. Kan hängas lite överallt och tar ingen plats men rymmer mycket. Smart att göra som på bilden - att hänga hyllorna på baksidan av trappan. Lamporna från Secto Design är också en verklig favorit. Dom är så stilrena samtidigt som dom är coola och roliga. Är ni i Stockholm så är ett besök på Plan Ett ett måste!

I paid a visit to one of my favorite interior design stores today - Plan Ett! The shelf from d'imension is incredibly smart and fits into all kinds of spaces - a smart way to use it is on the back side of your staircase as shown in the picture. The lamps are from Secto Design. I think they are very clever as well as cool and fun! When visiting Stockholm a visit to Plan Ett is a definite must!

Härlig förvaring!

bild lånad från elle decor Återigen kommer här ett tips på förvaring. De härligt bruna tonerna ger lugn och harmoni i detta sovrum! Jag blir så sugen på att göra om hemma hos mig!

Here is another version of how to store your clothes. These warm brown colors really gives the room a calm feel to it full of harmony. I want to refurbish my bedroom at home!

Snygg(are) kyl!

Är du trött på din gamla kyl och frys? Fotografen Andreas Börjesson har tagit fram det perfekta konceptet. Du klistrar olika motiv på kylen eller frysen och voilà - den är som ny! För mer info besök Snygg Kyl

Tired of your fridge and freezer? Photograper Andreas Börjesson has come up with the concept where you just add a photograph to your fridge - and voilà it's like new! For your information please visit Snygg Kyl

torsdag 20 september 2007

RiceIdag bjuder jag på underbart inspirerande bilder från Rice i Danmark. Enjoy!
Today I give you these very inspiring pictures from Rice in Denmark. Enjoy!

onsdag 19 september 2007

På tal om tyger / Talking about textiles
Bilder lånade från Osbourne&Little
Jag spinner vidare på hur mycket man kan förändra med tyger, tapeter, kuddar, plädar. Ett rum kan förändras från att vara stilrent och strikt till varmt och ombonat bara genom att man ändrar färgskala på dessa accessoarer i hemmet.
There is so much you can change in a room just by changing the textiles, wallpaper, cushions etc. A room can one day be quite strict and cold and the next be a warm and very homely room - just by changing these accessories.

Tyger / Textiles


Ett fantastiskt bra sätt att förändra sitt hem är att byta kuddöverdrag då och då. Det kan ge en helt ny känsla i ett rum! En av mina favoritaffärer när det gäller tyger är Afroart - och nu öppnar dom en ny butik på Nybrogatan - toppen!

A great way of changing the feel in a room is to change cushions every now and again. It gives the room a new character! One of my favourite stores for buying textiles is Afroart - and they are now opening a second store on Nybrogatan - great news!

Hemmakontoret / Home office
bilder lånade från living etc.

Hemmakontoret kan vara svårt att få snyggt och praktiskt genomfört! Vi funderar just nu på vad vi ska ha för lösning hemma hos oss - vi har ett rum som skall fungera som kontor, gästrum och lekrum - inte en helt lätt kombination. Dessa bilder kan ge lite inspiration på hur man kan göra.
It can be quite difficult to find a good and practical solution for your home office. We are right now thinking about how we should solve this in our home - we have a room which is supposed to serve as an office, a guestroom and a play room for the kids - not a great combination, but somehow it has to work out! These pictures can give some inspiration.