tisdag 25 september 2007

IndoriAlla bilder privata
Jag fick en pratstund med Katarina van Brabandt som tillsammans med Eric van Brabandt har inrett vardagsrummet i Casa Cor-utställningen. Casa Cor var helt okänt för henne när hon blev tillfrågad om att vara med i projektet men hon ångrar inte att hon gav sig in i det - erfarenheten hon gjort har bara varit givande.
Vad har du/ni för bakgrund?
Jag och Eric har jobbat inom modebranschen tidigare. Ett brinnande intresse för färg, form och vackra saker har varit viktiga delar i våra liv så länge som jag kan minnas.
Var kommer namnet Indori från?
Namnet Indori kommer ifrån indoor+i - samt indorienten. Ett litet mixat namn för interiör.
Hur har arbetet kring Casa Cor gått till? Har du jobbat ensam eller i team?
Det är jag och Eric som har arbetat fram konceptet samt designat alla möbler och inredningen via vår butik Indori till Casacor rummet. Sedan har vi fått hjälp av Living Rooms för ljud- och bildlösningar.
Ni har inrett vardagsrummet - vad hade ni för grundtanke när ni skapade det? Och vad hade ni för budget?
Vår tanke och idé var att vi skulle skapa ett modernt, varmt och lyxigt vardagsrum med plats för många människor att umgås i. Vi har utgått ifrån krävande och världsvana människor som inte nöjer sej med vad som helst, därav bla den högteknologiska delen, lyxiga tv-,bild- och ljuslösningar. Några utvalda vackra möbler/pjäser som konst, tex den enormt vackra rotkonsollen som inte är speciellt praktisk men one piece of art - det är lyx.
Stora och många soffor som man kan ligga i…Det var viktigt att få in en skön atmosfär som man vill stanna länge i och det tycker jag att vi har uppnått.
Vi hade inte någon speciell budget men det fick inte kosta hur mycket som helst så vi har varit resonabla - det hade kunnat bli mycket dyrare…
Hur mycket tid hade ni på er att förbereda och inreda ert rum? Hade ni fria tyglar?
Vi har haft några veckor på oss från att vi blivit tilldelade vårt rum. Vi hade helt fria tyglar, bara att rummet skulle vara ett vardagsrum.
Vad tycker du är viktigt i ett vardagsrum rent generellt - hur skall atmosfären vara? Tror du på Feng Shui?
Ett vardagsrum är en sällskapsyta som man spenderar mycket av sin fria tid i. Allt är viktigt för att det ska bli en bra helhet. Möbler, materialval, konst, teknik, belysning. Det ska helst finnas dag och kvällsbelysning, det är viktigt att olika stämningar ska kunna infinna sig i ett hem -städbelysning, läsbelysning, tv-, mysbelysning, mingel- och middagsbelysning. Man kan uppnå mycket med olika typer av belysning. Möbler och färg samt materialval är ju givetvis en jätteviktig del beroende på vilken känsla man vill uppnå. Harmoni och balans är några av våra ledord som vi alltid strävar efter i våra inredningar. Inspirationen är jätteviktig och en hel del av det vi tycker är självklara grunder finns i Feng Shui.
Vilken målgrupp vill ni nå? Och har nya kunder hittat till er i och med denna utställning?
Vår målgrupp är ett ganska brett klientel eftersom vi arbetar och designar så enormt mycket olika produkter, men givetvis så är våra kunder väldigt medvetna och krävande. Nya kunder kommer att hitta till oss efter denna utställning vilket vi redan märkt av i vår butik Indori.
Vad tycker du om konceptet att blanda redan etablerade arkitekter och nya gelikar? Är detta en bra plattform att marknadsföra sig på?
Det är väl det ultimata att blanda redan etablerade med nya arkitekter och designers! Det ger en bredd samt ett spännande utbud så det borde locka till sej en ännu bredare publik. Dessutom gör det nog att det blir en roligare utställning. Det är en bra plattform att marknadsföra sej på om det finns en bred publik.
Och slutligen - vad tror du kan göras ännu bättre tills nästa år?
Jag tycker att det vore ännu mer intressant om det kunde vara ännu fler rum till en ännu mer krävande och excentrisk familj. Sedan hoppas jag att alla arkitekter och designers i framtiden kan få fler sponsorer så att utställningen kan hålla världsklass. Det är ju alltid väldigt trevligt när man känner att både mycket tid och mycket pengar har lagts ner på projektet, då väger det ändå tyngre! Man vill ju inte att det ska kännas som ett hembygge - en utställning som casacor ska inspirera och få människor att drömma!

4 kommentarer:

Dreamhouse sa...

grymt! go girl! vi ska absolut ses snart! sjuk just nu men hör av mig!! kramar

Att ha det gott sa...

Måste bara tala om att jag ÄLSKAR din blogg

Hannele på Hisingen sa...

Intressant läsning.

purple sa...

Vad kul med en intervju, riktigt trevligt!!!